zondag 4 oktober 2009

Oorsprong van de naam en het logo 'Jupiler'


Het embleem van Jupiler is altijd al een stier geweest. In 2006 werden zowel de glazen, als de flesjes van Jupiler vernieuwd. Het uiterlijk van het embleem en de lay-out werd lichtjes veranderd (de stier staat nu op zijn 4 poten i.p.v. enkel op zijn achterste 2 poten) en de tekst "Jupiler" staat nu verticaal op het glas.

De naam Jupiler is in 1966 gevormd met het achtervoegsel -er bij de plaatsnaam (zoals in het Duits en soms in het Nederlands een adjectief voor plaatsnamen gevormd wordt, zoals in Aachener of Maastrichter). Eerst werd dit bier 'Jupiler 5' genoemd, dit was omdat het in die tijd slechts 5% alcohol bevatte, en ook maar 5 ingrediënten. Later werd de '5' uit de naam weggelaten.

Marktcijfers


Het begon een jaar of tien geleden bijna geruisloos. Het zuiden van Nederland maakte kennis met Jupiler en omarmde het bier massaal. Eerst op fles, later ook op fust. Zonder reclamespotjes, advertenties of opvallende promoties wonnen we terrein. Al snel verspreidde Jupiler zich over alle provincies. Het is dan ook het snelst groeiende merk van alle pilseners.

1 | Volumes
Je vindt Jupiler in steeds meer horecazaken terug. Inmiddels hebben al ruim 3.000 ondernemers Jupiler in hun assortiment opgenomen. Het volume van dit populaire bier is de afgelopen 3 jaar verdubbeld. Nederland loopt overduidelijk warm voor dit stoere bier uit België. 500.000 consumenten drinken regelmatig Jupiler.

2 | Bekendheid
De naamsbekendheid van de Jupiler League is het afgelopen jaar enorm toegenomen. Intussen zijn we het tweede merk dat geassociëerd wordt met voetbal, na Amstel en vóór Heineken.

3 | Waardering
De fanclub voor Jupiler groeit. Het is niet alleen geliefd bij consumenten, maar ook bij zakenrelaties. Zo hebben we vorig jaar nog de Foodmagazine Marketing Award gewonnen, vanwege de snelle groei.

Support...


Kies je voor Jupiler? Dan kies je voor een optimale ondersteuning vanuit de brouwerij.

1 | Tapinstallaties
De kwaliteit van Jupiler gaat verder dan bier. Ook onze tapinstallaties zijn innovatief, vernieuwend en garanderen een optimale bierkwaliteit. Ze zijn gemakkelijk in gebruik én onderhoudsvriendelijk. De InBev fustenkast (afgekort IFK) wordt bijvoorbeeld ingezet bij volumes vanaf 25 hectoliter per jaar, InBev kelderbier vanaf 100 hectoliter. Voor zeer beperkte volumes hebben we het PerfectDraft tapsysteem. Uiteraard helpen we je ook graag aan kwalitatieve koelinstallaties en barbenodigdheden.

2 | Verkoop
Een stoer merk als Jupiler verdient maximale zichtbaarheid. We hebben opvallende reclamematerialen zoals de verlichte tapzuil om de verkoop extra te stimuleren. Ook zie je Jupiler overal terug in de media. Op tv bij RTL en regionale zenders, in de Telegraaf, Voetbal International, ELF voetbal en clubbladen, op Radio Veronica en Sky Radio en op internet (jupilerleague.nl). In voetbalstadions is Jupiler te vinden op de boarding op het veld en bij de interviews, in business seats en op kleding. In de supermarkten staan actieverpakkingen met voetbalpromoties zoals de Jupiler retro tas, Jupiler glazen, wedstrijdtickets van de Jupiler League en Voetbal International.

Activiteiten van Jupiler




Jupiler manifesteert zich op en rond de Nederlandse voetbalvelden. Met 1,2 miljoen actieve spelers is voetbal niet alleen volkssport nummer één Nederland. Het sluit ook perfect aan bij het stoere, sportieve imago van het merk.

1 | Jupiler League
Jupiler is zeker tot 2013 de hoofdsponsor van de Eerste Divisie Betaald Voetbal. Wekelijks kijken er 450.000 fans naar de samenvattingen van de Jupiler League op tv en nog eens 200.000 supporters bezoeken regelmatig de wedstrijden. Met mediapartners zoals RTL, de Telegraaf, Voetbal International, ELF voetbal, Radio Veronica en Sky Radio wordt er gewerkt aan nieuwe ideeën om nog meer invulling te geven aan de Jupiler League:

• Jupilerleague.nl, het allerlaatste voetbalnieuws
• Supporters Quiz, met RTL presentator Wilfred Genee
• Jupiler League Fankaart, o.a. voor korting op tickets
• Kampioenschap Gouden Stier, voor de grootste talenten
• Jupiler League Fanzine, digitaal supportersmagazine



2 | Samenwerking clubs
Jupiler werkt samen met profclubs waaronder Willem II, NEC, RBC (met een clubhuis volledig in Jupiler stijl), MVV en FC Dordrecht. Maar we vergeten ook de amateurclubs niet. Speciaal voor hen is een programma met keuze uit verschillende ‘sportieve’ beloningen. Zo kun je kiezen voor de Jupiler Club Cup, een geheel verzorgde tafelvoetbal competitie, inclusief voetbaltafel, promotiemateriaal en een prijzenpakket (PerfectDraft, Derby Star voetbal en Jupiler gadgets). Of voor de unieke incentives die ontwikkeld zijn in samenwerking met de twintig clubs uit de Jupiler League:

• Voetbalclinics bij een club naar keuze
• Voorwedstrijden op het hoofdveld bij een club naar keuze
• Spelersescorts bij een club naar keuze

InBev lanceert Jupiler Tauro


Bierbrouwer InBev brengt een nieuwe Jupiler op de markt onder de naam Tauro. Het gaat om een pils met een alcolholgehalte van 8,3 %. Net zoals andere brouwers, probeert InBev met productvernieuwingen de verzadiging op de Belgische biermarkt op te vangen. Eerder dit jaar lanceerde InBev al de Jupiler Blue, de Leffe 9°, de Hoegaarden Rosée en de Hoegaarden Citron. Jupiler Blue zou intussen al de vierde meest populaire merkpils op de Belgische markt zijn geworden. Ook voor de andere nieuwe bieren zou er grote interesse zijn. (MH)

Merkwaarden Jupiler Bier


Hieronder genoemd zijn de 4 merkwaarden vermeldt die Jupiler aanhoudt.


1 Mannelijk

Voor een gezellige avond met vrienden onder elkaar


2 Krachtig

Een stoere pilsener met sterke, onderscheidende uitstraling


3 Sportief

Honderd procent actief, avontuurlijk en competitief


4 Het beste uit België

Lekkere verfrissende en zeer toegankelijke smaak

Wist Je Dat......


  • Jupiler het snelst groeiende pilsmerk van Nederland is?
  • Het merk onderscheidend is door de stoere uitstraling van het glas en de fles?
  • Je Jupiler overal tegenkomt: tv, radio, bladen, internet en voetbalstadions?

Jupiler League genomineerd voor SponsorRing 2009



21 september 2009 - De Jupiler League is in de categorie Sport genomineerd voor de SponsorRing 2009, de prestigieuze verkiezing voor het beste sponsorconcept. Sinds 2006 is Jupiler naamgevend sponsor van de Eerste Divisie betaald voetbal in Nederland.


“We zijn enorm trots met deze nominatie”, zegt sponsoringmanager René Bergmans van Jupiler. “Jupiler is het snelstgroeiende pilsmerk van Nederland en het naamgevend sponsorschap van de Eerste Divisie heeft enorm bijgedragen aan de groei van het marktaandeel en de naamsbekendheid van Jupiler, zeker buiten de zuidelijke provincies waar het merk eind jaren ‘90 vanuit België zijn opmars in Nederland begon. Deze nominatie is een erkenning voor het feit dat Jupiler in Nederland in slechts een paar jaar tijd de eerste plaats heeft veroverd voor wat betreft de associatie van biermerken met voetbal”.



Partnership“De kracht van de sponsorcase Jupiler League is dat zowel het team van Jupiler als van de Coöperatie Eerste Divisie (CED) vanuit een echt partnership werken, waarin we gezamenlijke doelstellingen hebben gedefinieerd”, aldus directeur Patrick Brand van CED. “Jupiler helpt ons met hun kennis van marketing, events en activaties om de belevenis rond de Jupiler League naar een hoger plan te tillen zodat de competitie meer media-aandacht krijgt en bezoekers naar de stadions trekt. En voor Jupiler levert dat weer meer exposure en naamsbekendheid op. Denk bijvoorbeeld aan de introductie van de Gouden Stier verkiezing en het op de kaart zetten van de Jupiler League op vrijdagavond.”
Over de SponsorRingDe SponsorRing is dé vakprijs van de sponsorbranche die jaarlijks wordt uitgereikt aan sponsorcases die zich in het voorafgaande jaar duidelijk hebben onderscheiden in effectiviteit, innovatie en creativiteit. In 2009 worden de SponsorRingen op dinsdag 17 november uitgereikt in Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Zie voor meer informatie: http://www.sponsorring.nl/



Over JupilerJupiler is het snelst groeiende biermerk in Nederland. In korte tijd heeft het een sterke positie verworven in het betaald voetbal, onder andere via de Jupiler League en de sponsoring van dertien clubs. Consumenten waarderen Jupiler zowel vanwege de smaak als de Belgische afkomst, het aparte flesje en het stoere ribbelglas. Zie voor meer informatie http://www.jupilerleague.nl/

InBev Nederland


Jupiler bier valt onder InBev Nederland, dit is met een marktaandeel van ruim 17% de tweede speler op de Nederlandse biermarkt. InBev Nederland voert namelijk ook sterke merken zoals Dommelsch, Hertog Jan, Jupiler, Leffe, Hoegaarden en Beck's.

vrijdag 2 oktober 2009

Jupiler; Mannen weten waarom


Jupiler; Mannen weten waarom
Jupiler is het favoriete pils in België. Maar ook in Nederland is Jupiler bezig aan een ware opmars. Op dit moment is Jupiler veruit het snelst groeiende biermerk in Nederland. De afgelopen jaren steeg de verkoop met zo’n 300%! Een opvallend feit, zeker als je ziet dat er de afgelopen jaren weinig tot geen marketinginspanningen zijn verricht rondom het merk; het merk groeide als vanzelf.


'Stoer en sportief'Mannen weten waarom… Zij die actief en avontuurlijk zijn ingesteld hebben Jupiler al ontdekt.. Zij die houden van een gezellige avond met vrienden, genietend van een goed glas pils, weten wat ze willen: Jupiler! Inmiddels heeft het merk met het kenmerkende flesje, het stoere ribbelglas en het zeer herkenbare logo een blijvende en groeiende plaats op de Nederlandse markt veroverd.


Ook in de sportwereld is Jupiler niet onopgemerkt gebleven. Steeds meer sportclubs kiezen voor Jupiler en sinds augustus 2006 heet de Nederlandse Eerste Divisie Betaald Voetbal de "Jupiler League".

De geschiedenis van de Luikse brouwerij gaat ver terug in de tijd. Al in de zestiende eeuw telde de gemeente Luik 160 brouwerijen. In de loop der tijd zijn er ook weer veel verdwenen en tegenwoordig is alleen de brouwerij Jupiler nog over om de brouwerijtraditie van de Luikse regio voort te zetten.


De naam Jupiler stamt af van de plaats Jupille, waar de brouwerij zich bevindt. In 1812 leverde de ketellappersfamilie Piedboeuf ketels aan brouwers in België en Duitsland. Zo ontstonden filialen in Aken en Düsseldorf. Vanzelfsprekend bedacht de familie op een goede dag dat ze met haar technische kennis en know-how, met de befaamde gerst en hop uit de regio, en met het uitzonderlijk zuivere water van Jupille ook zelf bier kon gaan brouwen. In Belgie is Jupiler al sinds jaar en dag het grootste en meeste populaire biermerk en sinds een aantal jaren verspreidt het merk zich vanuit het Zuiden als een olievlek over Nederland.
JupilerJupiler is een verfrissend bier van lage gisting met een alcoholpercentage van 5,2%. Het kent een frisse, rijke moutsmaak en komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur van 3°C. De smaak van Jupiler wordt door de consument beleefd als fris, zuiver en lekker.